"Rätt näring och kalorier kan hjälpa kroppens egna system att motverka emotionella svängningar och ökad stress." Andrea Pohl VD
Energi
Genom att förse kroppen med rätt energi kan man motverka stress och emotionella svängningar samt öka prestationsförmågan genom en stabil balans av blodsockernivåerna och hjärnas jakt efter snabba kickar
Välbefinnande
Erbjuden abonnemangstjänst innefattar hantering av kroppens energisystem genom näring och fysiologiska tester av kroppens signalsystem
Använda energi och kaloriintag på ett korrekt sätt för att belöna kroppens totala energisystem och reglera beteendet av hjärnans signaler av snabba tillfredställelser och snabba kalorier
Stärka insikten och förståelsen av näringsvanor och dess konsekvenser på den mentala förmågan
Skapa ett fungerande energisystem som hanterar emotionella svängningar och beaktar en totalprestation över tiden
Minska utsöndringen av kortisol och stresshormon med rätt typ av kalorier
Hur fysisk aktivitet och prestation kan styras med rätt energipåfyllnad
Stärka insikten av hur kost och näring påverkar oss emotionellt, fysiskt och vår inre fysiologi. Det vill säga hur muskler, leder och nervsystem påverkas av olika näringsämnen
Nyckelbegrepp:
Det söta blodet, hur snabba kolhydrater påverkar vår emotionella bana och skapar fettdepåer som grund för inflammationer och fysisk ohälsa
De tysta livsmedlen som saknar en kommersiell sponsor och påverkar hela vår tarmflora och motverkande av kroniska sjukdomar
Mellanmålets påverkan på kroppens matsmältning och fettförbränning och ger en emotionell berg-och-dalbana
Ett justerat kost- och näringsintag kan göra ofantligt mycket för den psykiska hälsan, lär dig bryta mönster och se belöningen
Nyckelbegrepp:
Varje unika individ har sina specifika behov av rätt näringsintag, det finns inte en diet som passar för alla.
Justera beteendet och den total bilden av veckans samlade energiintag och inte de små detaljerna av enskilda varors näringsdeklaration
Koppla prestation och näringsintag till psykiska och emotionella svängningar, lära sig och hantera dagen med rätt näring
Arbetsplatsen vanligaste näringstillbehör och dess konsekvenser för ens prestation och psykiska förmåga
Nyckelbegrepp:
Kaffe, energidrycker som centralstimulerande medel och dess konsekvens, vem dricker kaffe och varför, vad gör en energidryck?
Smoothies och fruktkorgens marscherande in i konferensrummet på wienerbrödens bekostnad
Lunchens påverkan på humöret och kvällen hemma med barnen, ris, sallad, gräddsås, hamburgare du blir vad du äter
Fysiska kapaciteten och motoriken syftar till att skapa bestående positiva resultat för kropp och knopp med stärkt uthållighet mot stress
Näringen vi konsumerar påverkar vår kroppshållning, emotionella känsla, våra muskler och leder. Med en helhetsbild av hur allt agerar och interagerar med varandra utifrån ett helhetsperspektiv skaffar vi förståelse för hur man kan se på kroppen och dess totala energisystem och prestation kopplat till psykisk hälsa
Din kropp är en unik uppsättning och det finns inte en diet som passar alla, det är kombinationen av den totala tillföreslen av kalorier över tid som justerar ett skadligt energisystem. Det är rätt kalorier som gör skillnad, sällan mängden kalorier
Den totala uppfattningen av vad som är ett korrekt näringsintag är ofta styrt av ekonomiska intressen och bortser från de ”tysta” livsmedlen utan kartong och reklam för specifik hälsoeffekt
Upplärda gamla vannor från slutet av 1900 talet har fått helt andra rekommendationer dels för bättre forskning och dels för att framodlade och förfinade livsmedel har ökat markant, där ofta den begränsade tillgången skapade ett sunt motstånd till människans jakt på dopaminkickar
Livskvalitet
Fokus på digitala hjäpmedel och automatiserade processer för att underlätta för individen har åsidosatt och förminskat betydelsen av effekten av vad rätt näring ger till individen i prestation och kapacitet
Energirik
Ett näringsbeteende kan ändras och stärka prestationen och kapaciteten
Med fel energitillförsel förvärras situationen för en individ som uppfattar psykisk ohälsa
När fokus, tid och pengar inom företagen läggs på att leva upp till samhällets hets på en digitaliserad värld, där ordet transformation är vanligare brukligt på arbetsplatsen än god morgon till kollegorna, har mycket av det hälsosamma klimatet av fokus på vad som skapar prestation hos medarbetarna på vardaglig basis förflyttas till en hörna hos personalavdelningen, som ironiskt nog försöker hålla näsan över vattenytan i att enbart hantera utmattningsymptom sprungna ur det digitala samhället med gränslöst arbete som en konsekvens.
Att individer konsumerar allt mer kaffe, att energidrycken blivit lika vanlig som ett glas mjölk till mellanmålet för barn och fruktkorgen är den nya heliga kon för vuxna, görs inga fördjupade analyser eller diskussioner runt ledningsborden. Frågan av hur vi skapar balans i energisystemet hos anställda för att orka leverera mot dagens höga krav är som bortblåst, och likt illusionisten förmåga att desorientera har rädslan för att missa det digitala tåget satt klorna så djupt i hjärnbarken hos beslutsfattare och personalansvariga att det konsumerar hela deras omvärldsbild.
Kan man klandra dem, absolut inte. Om hela matindustrin har lyckats att intala den enskilda individen om förträffligheten av att välja en nyckelhålsmärkt vara för att den är kalorifattig, men innehåller sötningsmedel som direkt orsakar en rad läskiga anatomiska konsekvenser som leverfettma, så är det inte konstigt att organisationer känner stress och press över digitaliseringens enorma kraft. Dessutom finns den konstant mitt framför oss, hela dygnet, alla dagar, och dessutom är mycket viktig och har en betydelse som kan vara svårmanövrerad för en beslutsfattare att omfamna.
Det finns ett antal saker som gör det här med näringen väldigt politiskt laddat och dessutom väldigt svårt, så låt oss titta på några saker som kan räta ut några frågetecken och ge perspektiv på tillvaron. Först så är människan designad likt våra vegetariska vänner i naturen, det vill säga vi har en lång tarmkanal för att hantera fibrer och en långsam matsmältning, vilket är synonymt för växtätande varelser som elefant och apor utan huggtänder varpå deras huvudsakliga kost bygger på växter och gröna blad med en och annan smaskig banan som bonus. De största landdjuren på planeten är växtätare av en anledning, för det är från växter som vi får de bästa kalorierna inklusive proteiner. Köttätande varelser, har huggtänder, kort tarmkanal då deras starka magenzymer snabbt bryter ner de gamla kadavren, och är generellt sätt mindre än de stora växtätarna då födan är mindre näringsrik. Läs mer…